MonVid

Una mica de mi…

Coca de forner de Xeixa

Leave a comment

Aquesta es la coca que més sovint fem a casa, va bé tant per menjar sola com per sucar amb xocolata desfeta, i es tant senzilla de fer que en un moment la tinc llesta. Tant es pot fer amb sucre com amb melassa d’arròs, les quantitats son les mateixes. A nosaltres ens agrada més amb melassa, ja que li dona un gust especial que ens agrada molt i sovint ni tant sols hi poso la matafaluga.

coca

Recepta de coca de forner de xeixa

  • 100g de llet de civada
  • 100g d’aigua
  • 50g d’oli
  • 2 cullerades de melassa d’arròs
  • 420g de farina
  • 25g de llevat fresc
  • 1 pessic de sal
  • 1 cullerada sopera de matafaluga
  • sucre moreno

L’elaboració amb panificadora es molt senzilla, tant sols fa falta posar tots els ingredients a la panificadora, excepte la matafaluga, posar un programa d’amassat (amb la panificadora que tinc ara faig servir el programa de llevat de massa dolça, però amb la d’abans feia servir la de massa de pizza) i afegir la matafaluga quan la maquina ens ho indica.

Quan la panificadora ha acabat donem forma a la coca, a mi me’n surten dues de mitjanes, l’untem amb oli per sobre i després l’eespolvorejem amb sucre moreno. Finalment la posem al forn, precalentat a 180ºC, uns 15-20 minuts i ja la tenim llesta.

Una variant d’aquesta coca es fer-la amb licor d’anís en comptes de matafaluga. Els passos son els mateixos, només hem d’afegir un bon raig d’anís 5 minuts abans de treure la coca del forn.

Advertisements

Author: MonVid

Mare, companya, naturalista, modista, cuinera,... i moltes més coses que vaig descobrint...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s