MonVid

Una mica de mi…

Panets de brioix, sense mantega

Leave a comment

Fa dies que el meu fill em demana que faci panets, la veritat és que fa força temps que no en preparo. Avui m’he decidit a fer-ne i de pas provar una recepta nova, la de brioix de la panificadora però modificant-la per a que en puguem menjar.

He substituït la mantega per oli de gira-sol, la farina de força per farina de xeixa i la llet per llet de civada. La pròxima fornada provaré de substituir el sucre per melassa d’arròs.

img_1416p

Han sortit uns panets esponjosos i agradables al paladar, però pel meu gust es nota una mica massa l’oli, segurament millorarien molt afegint trossets de xocolata a la massa.

Panets de brioix de xeixa, sense mantega ni llet

  • 400g de farina de xeixa
  • 4 cullerades de sucre moreno
  • 1 culleradeta de sal
  • 120g d’oli de girasol
  • 3 ous batuts
  • 90g llet de civada
  • 1,5 culleradetes de llevat de panader

L’elaboració és molt fàcil, bàsicament he posat tots els ingredients a la cubeta de la panificadora i he programat el programa de massa de brioix, que dura aproximadament una hora. Una vegada acabat el programa he donat forma als panets, me n’han sortit uns 12, i els he deixat llevar mentre s’escalfava el forn, uns 15 minuts.

Amb el forn calent a 240ºC he cuit els panets 5 minuts i després he abaixat la temperatura a 200ºC i els he deixat 4 minuts més.

img_1415p

Advertisements

Author: MonVid

Mare, companya, naturalista, modista, cuinera,... i moltes més coses que vaig descobrint...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s